6661 Asgari Ücret Desteğinin Usul ve Esaslarını Açıklayan SGK Genelgesi Yayımlandı

Sirküler
SGK SİRKÜLERİ: 2024-05
SİRKÜLER TARİHİ: 04.03.2024

Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun geçici 101’inci maddesi kapsamında işverenlere destek ödemesi yapılmaktadır. Asgari Ücret Desteğinin usul ve esaslarını açıklayan 2024/3 sayılı SGK Genelgesi 29.02.2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Bu kapsamda 2023 yılının aynı ayına ilişkin Kuruma verilen muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde prime esas günlük kazancı 671 Türk lirası (Sendikalı işyerlerinde 1.341 TL) ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek üzere, 2024 yılında cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının 2024 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemi için günlük 23,33 Türk lirası ile çarpımı sonucu bulunacak tutar işverenlerin cari ay prim borcundan otomatik olarak mahsup edilecektir.

Destekten yararlanılacak ayda, 2023 yılı Ocak ila Aralık aylarında muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki sigortalı sayısının altında bildirimde bulunulması hâlinde destekten yararlanılamayacaktır.

Örneğin 2023 yılı 1 ila 12. Aylar arasında ilgili dosyada en az çalışan sayısı 10 ise (bu sayıya emekliler ve sıfır günlü sigortalılar dahil değildir) 2024 yılı 1 ila 12. Aylarda 10’dan az çalışan bulunması halinde destekten yararlanılamayacaktır.

İşverenlerimiz destek alabilmek için çalıştırması gereken en az sigortalı sayısını aşağıdaki şekilde öğrenebilecektir.

 SGK İşveren Sistemi/İşveren/Müfredat Kartı/6661 Asgari Destek/2024

Not: Söz konusu sirkülerlerimiz, dergilerimiz ve yayınlarımızın toplu olarak paylaşıldığı mail listemize dahil olmak isteyen kişi ve kurumlar “info@pkf.com.tr”   adresine e-posta gönderebilir, ya da ekranın sağında bulunan formu doldurabilirler.

(*) Sirkülerimizde yer verilen açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, sirkülerimiz esas alınarak yapılacak işlemler sonucunda doğabilecek zararlardan şirketimiz sorumlu tutulamaz.

PKFİSTANBUL
PKF Istanbul is the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).

“PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.
Eski Büyükdere Cad. Park Plaza, No: 14 Maslak İSTANBUL
PKFİSTANBUL
PKF İstanbul, PKF Global'a bağlı bir üye olup, her biri ayrı ve bağımsız hukuki bir varlık olan PKF International Limited üye firmalarının ağıdır. Her bir üye veya yazışma firmasının eylemleri veya eylemsizliği konusunda hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmemektedir.
PKF İstanbul is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).
Eski Büyükdere Cad. Park Plaza, No: 14 Maslak İSTANBUL
HİZMETLERİMİZSizlere neler sunuyoruz?
Son Yazılar