Bu kapsamda, Devlet Destekleri ve Teşvik Danışmanlığı uzman ekibimiz;
alanlarında hizmet sunmaktadır.
Yatırım süreçlerinin başında yapılan stratejik analizlerle, işletmenizin sektörel, bölgesel ve teknolojik avantajlarını belirliyoruz. Doğru yatırım modeli, uygun destek ve maksimum fayda sağlayacak yol haritasını birlikte oluşturuyoruz. Böylece yatırımınızın hem maliyet hem de zaman açısından daha verimli ilerlemesini sağlıyoruz.
Yatırımlarınız için Yatırım Teşvik Belgesi alım sürecinden başlayarak, belge revizyonları, tamamlama işlemleri ve nihai kapama süreçlerine kadar tüm adımlarda uzman ekibimizle yanınızdayız. Makine-teçhizat, vergi avantajları, sigorta primi ve faiz desteği gibi tüm unsurlardan eksiksiz şekilde yararlanmanız sağlanır.
KOSGEB’in girişimcilik, dijital dönüşüm, kapasite geliştirme ve Ar-Ge programlarına uygunluk değerlendirmesi yaparak, proje yazımı, sistem üzerinden başvuru, takip ve izleme raporlarının hazırlanması gibi süreçleri profesyonelce yürütüyoruz.
Ar-Ge ve teknoloji geliştirme projeleri için TÜBİTAK’ın sağladığı hibe desteklerine yönelik proje tasarımı, başvuru dokümantasyonunun hazırlanması, bütçe planlaması, hakem değerlendirmeleri ve dönemsel raporlamalar alanında danışmanlık hizmeti sunuyoruz.
Ajansların belirli dönemlerde açtığı mali destek programlarına yönelik proje geliştirme, fizibilite hazırlama, başvuru formu oluşturma ve izleme raporları süreçlerini uzmanlıkla yürütüyoruz. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerinizin destek almasını sağlıyoruz.
Tarım, hayvancılık, kırsal turizm ve gıda sanayi yatırımları için IPARD II ve III programlarına uygun proje geliştirme, teknik fizibilite, yatırım planı hazırlama ve başvuru dosyalarının teslim süreçlerini profesyonelce yönetiyoruz.
Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan pazara giriş, fuar katılımı, markalaşma, yurt dışı birim, e-ihracat ve küresel tedarik zinciri destekleri gibi ihracatçıya özel programlara yönelik tüm başvuru ve raporlama işlemlerini sizin adınıza yürütüyoruz.
Yalın üretim ilkelerine dayalı olarak işletmenizin mevcut durumu analiz edilir, YODA metodolojisine uygun olarak dönüşüm planı ve destek başvurusu için gerekli dokümantasyon hazırlanır. Bu süreçte tüm raporlama ve danışmanlık desteği sağlanır.
İmalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijital dönüşüm potansiyelini analiz eden DDX Raporu, ardından uygulamaya geçiş için Dijital Yol Haritası ve Yatırım Planı oluşturulmaktadır. Bu belgeler sayesinde yüksek tutarlı dijitalleşme teşviklerinden yararlanmanız mümkün olur.
Ürününüz için en uygun yurt dışı hedef pazarları, rekabet durumu, potansiyel alıcılar ve ülke riskleri gibi veriler ışığında analiz edilerek stratejik ihracat planı hazırlanır. Böylece ihracata yönelirken zaman ve kaynak kaybı önlenmiş olur.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açılan “HAMLE” programı kapsamında; yüksek teknoloji ve stratejik ürünlere yönelik yatırım projeleriniz için çağrıya uygunluk analizi, proje dosyası hazırlığı, başvuru takibi ve destek alma süreci profesyonel olarak yürütülür.
Bakanlık tarafından belirlenen öncelikli 30 ürün listesindeki yatırımlar için özel destek mekanizmalarına başvuru süreci yürütülür. Bu kapsamda yatırım fizibilitesi, teşvik başvurusu ve raporlama adımları profesyonel danışmanlık ile desteklenir.
Avrupa Birliği veya ulusal fonlar tarafından desteklenen sektörel gelişim projeleri kapsamında; proje kurgusu, sosyal etki analizi, bütçelendirme, ortak bulma ve tüm başvuru süreçleri alanında uzman danışmanlarımız tarafından yönetilir.